Tietosuojakäytäntö

Tämä on Kätilö Lauran (y-tunnus 3185476-2) ja LummElin (y-tunnus 3408245-4) tietosuojaseloste. Noudatamme tietojesi käsittelyssä aina huolellisuutta ja säilytämme ne asianmukaisesti. Tietojasi ei luovuteta ilman allaolevia perusteita eteenpäin muille kolmansille osapuolille, eikä käytetä suoramarkkinointiin.

Verkkoajanvaraus tapahtuu Vello-varauspalvelun kautta. Siellä kysyttävät yhteystietosi kuten nimesi, puhelinnumerosi ja osoitteesi varmistavat, että tavoitamme sinut mahdollisen esteen sattuessa. Sähköpostiosoitteeseen saat vahvistuksen ajanvarauksesta. Lisätiedot viimeisistä kuukautisista tai lasketusta ajasta auttavat meitä valmistautumaan käyntiin paremmin. Toisen vanhemman etunimeä kysymme, jotta voisimme kohdata hänet myös henkilökohtaisesti ja tasa-arvioisesti sinun kanssasi. 

Vello-palvelu on suomalainen, Valviran hyväksymä hoitotyön kirjausalusta, joka tarkoittaa että sen tietoturvan ja tietosuojan laatua valvotaan. Asiakasrekisterimme on 1.1.2022 alkaen Vellossa ja lisäämme sinne sinulta käynnin yhteydessä kysymämme henkilötunnuksen, jotta löydämme käyntitietosi tarvittaessa hoitotyön kirjaamisjärjestelmästä.  Täytämme Velloon tiedot ajanvarausta varten myös meille suoraan esimerkiksi puhelimessa tai sähköpostitse tekemäsi ajanvarauksen yhteydessä. Täydennämme tietoja tarvittaessa käynnin yhteydessä. Vello-palvelussa on omat tietosuojakäytäntönsä, jotka voit hyväksyä ajanvarauksen yhteydessä. 

 1.1.2022 alkaen kirjaamme käyntitietosi Vello-hoitotyön kirjaamisalustalle ja ne tallentuvat 19.8.2022 alkaen Kanta-palveluun. Aikaisemmin tehdyt kirjaukset säilyvät Sivutaskussa ja myöhemmin toiminnan joskus päätyttyä Kelan arkistoissa. Pyynnöstä ne voidaan siirtää Kanta-palveluun. Ultraäänitiedot ja mahdolliset talletetut kuvat säilyvät sähköisinä erillään Kanta-palvelusta, mutta ovat saatavillasi tarvittaessa. Sovimme kanssasi mahdollisista kuvien lähettämisestä sähköpostiisi aina erikseen. Sähköpostitse lähetettävät kuvat eivät sisällä sinun henkilötietojasi etunimeä lukuunottamatta. 

Verkkosivujen yhteydenotto- ja palautelomakkeessa pyydämme sinulta nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Tarvitsen niitä vastatakseni sinulle. Voit antaa palautetta anonyymisti käyttämällä Sivutaskun sähköpostiosoitetta. 

Verkkokaupassa pyydämme nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi ostoksesi lähettämistä varten. Säilytän tietoja enimmillään kolme vuotta ostotapahtumasta. 

Tietosi päätyvät vain Kätilö Lauran Laura Toivolan ja lääkärikonsultaatiota tarvitessani terveyspalveluista vastaavalle johtajalleni Jatta Rautkorvelle. Tähän pyydämme sinulta aina luvan. Sinun suostumuksellasi tehdään myös lähete erikoissairaanhoitoon ja tiedot lähetetään tällöin sähköisesti e-faksi palvelun avulla. Lain niin edellyttäessä voidaan tietoja kuitenkin luovuttaa esimerkiksi viranomaisille.

Sinulla on oikeus tarkistaa tiedot, jotka olemme sinusta sinusta tallentaneet. Sinulla on myös oikeus pyytää virheellisten tietojen korjaamista tai väärien tietojen poistamista. Käyntiin liittyviä oikein kirjattuja tietoja ei kuitenkaan voi terveydenhuollossa kokonaan poistaa. Kirjaamamme käyntitiedot saat suppeina mukaan käyntikortilla. Ennen Kanta-liittymäni käyttöönottoa täydelliset käyntikirjaukset ovat saatavilla kirjallisesta pyynnöstä Lauralta.