Tietosuojakäytäntö

Tämä on Kätilö Lauran (y-tunnus 3185476-2) tietosuojaseloste. Noudatan tietojesi käsittelyssä aina huolellisuutta ja säilytetän ne asianmukaisesti. Tietojasi ei luovuteta ilman allaolevia perusteita eteenpäin muille kolmansille osapuolille, eikä käytetä suoramarkkinointiin.

Verkkoajanvaraus tapahtuu Vello-varauspalvelun kautta. Siellä kysyttävät yhteystietosi kuten nimesi, puhelinnumerosi ja osoitteesi varmistavat, että tavoitan sinut mahdollisen esteen sattuessa. Sähköpostiosoitteeseen saat vahvistuksen ajanvarauksesta. Vello-palvelu on Valviran hyväksymä, joka tarkoittaa että sen tietoturvan ja tietosuojan laatua valvotaan. Asiakasrekisterini on 1.1.2022 alkaen Vellossa ja lisään sinne käynnillä sinulta käynnin yhteydessä kysymäni henkilötunnuksen, jotta löydän käyntitietosi tarvittaessa hoitotyön kirjaamisjärjestelmästä. Vuoden 2022 alusta manuaalinen asiakasrekisteri jää pois käytöstä. Täytän Velloon tiedot ajanvarausta varten myös minulta suoraan tekemäsi ajanvarauksen yhteydessä. Täydennän tietoja tarvittaessa käynnin yhteydessä. Vello-palvelussa on omat tietosuojaläytäntönsä, jotka voit hyväksyä ajanvarauksen yhteydessä. 

 1.1.2022 alkaen kirjaan käyntitietosi Vello-hoitotyön kirjaamisalustalle ja ne siirtyvät sieltä tulevaisuudessa Kanta-palveluun. Ultraäänitiedot ja mahdolliset talletetut kuvat säilyvät sähköisinä erillään Kanta-palvelusta, mutta ovat saatavillasi tarvittaessa. Sovimme kanssasi mahdollisista kuvien lähettämisestä sähköpostiin aina erikseen. Sähköpostitse lähetettävät kuvat eivät sisällä sinun henkilötietojasi etunimeä lukuunottamatta. 

Verkkosivujen yhteydenotto- ja palautelomakkeessa pyydän sinulta nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Tarvitsen niitä vastatakseni sinulle.

Verkkokaupassa pyydän nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi ostoksesi lähettämistä varten. Säilytän tietoja enimmillään kolme vuotta ostotapahtumasta. 

Tietosi päätyvät vain Kätilö Lauran Laura Toivolan ja lääkärikonsultaatiota tarvitessani terveyspalveluista vastaavalle johtajalleni Jatta Rautkorvelle. Tähän pyydän sinulta aina luvan. Sinun suostumuksellasi tehdään myös lähete erikoissairaanhoitoon ja tiedot lähetetään tällöin sähköisesti e-faksi palvelun avulla. Lain niin edellyttäessä voidaan tietoja kuitenkin luovuttaa esimerkiksi viranomaisille.

Sinulla on oikeus tarkistaa tiedot, jotka olen sinusta sinusta tallentanut. Sinulla on myös oikeus pyytää virheellisten tietojen korjaamista tai väärien tietojen poistamista. Käyntiin liittyviä oikein kirjattuja tietoja ei kuitenkaan voi terveydenhuollossa kokonaan poistaa. Kirjaamani käyntitiedot saat suppeina mukaan käyntikortilla. Ennen Kanta-liittymäni käyttöönottoa täydelliset käyntikirjaukset ovat saatavilla pyynnöstä minulta.