Äitiysneuvola

ÄITIYSNEUVOLAN PALVELUT

Neuvolan Sivutaskusta löydät yksityiset ja yksilölliset äitiysneuvolapalvelut. Vaikka neuvolapolku suunnitellaankin jokaisen asiakasperheen kanssa yhdessä, noudatan seurannassa myös Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta. Neuvolapalveluista voi halutessaan valitan vain yhden palvelun tai tulla useammin, just sen oman tarpeen mukaan. Jos Sivutaskun neuvolaa käyttää ainoana neuvolapalvelunaan, suosittelen valitsemaan Sivutaskun neuvolapaketin, josta pääsee kivasti liikkeelle. Jokaisesta käynnistä saa kotiin kirjalliset muistiinpanot ja runsaasti materiaaleja, joista varmasti löytää oman tapansa odottaa vauvaa.

Huomaathan, että ultraäänitutkimukset eivät kuulu perusneuvolaan, mutta niitä voidaan tarpeen mukaan sisällyttää käynteihin. 


ENSIKÄYNTI

Äitiysneuvolan ensikäynnillä Sivutaskussa suurin osa ajasta käytetään tutustumiseen ja perheenne tarinaan ja taustaan. Lisäksi saat lisätietoa raskausajan suosituksista ja käytänteistä sekä sovitaan yhdessä miten tätä odotusta seurataan. Luonnollisesti on myös aikaa puhua teille tärkeitä kysymyksistä.

Jos et käy julkisessa neuvolassa, avataan tällä käynnillä sähköinen neuvolakortti Ipanaan, neuvon sinut neuvolanäytteiden äärelle ja halutessasi sikiöseulontoihin. Sivutaskun asiakkaille tällä käynnillä annetaan myös Masutyypin ensimmäinen kirja, johon kirjata omia tunteitaan ja muistojaan odotusajalta kiintymyssuhteen vahvistamiseksi. 

129 euroa 

(vastaanoton kesto noin 90 min) 

Neuvolaseurantaan suositellut verinäytteet eivät kuulu ensikäynnin hintaan. Niistä saa lisätietoa käynnillä.  22 / 154 

Kun raskaus on kestänyt 154 päivää eli 22+0 raskausviikkoa, voidaan neuvolasta kirjoittaa raskaustodistus Kelan etuuksia varten. 

Käynnin voi varata myös yksittäisenä, jos et käy julkisessa neuvolassa. Käynnillä ei käytetä ultraääntä, jos et erityisesti sitä toivo. 

Kelan ohjeen mukaan todistusta varten tulee olla käynyt terveystarkastuksessa ennen viidettä raskauskuukautta (rv 17-20). Siksi suosittelen, että kävisit vähintään ensikäynnillä sekä tällä ns. Kela-käynnillä. Muistutan vielä, että Sivutaskussa odottaja itse valitsee millaista seurantaa toivoo eli mitään sinänsä pakollista määrittelyä ei käynnille ole. 

69 euroa

(vastaanoton kesto 45 min)


LOPPURASKAUS 

Loppuraskauden käynti on parhaimmillaan silloin kun olet jo jäänyt raskausvapaalle. Käynnillä käydään läpi vielä synnytykseen valmistautumisen hienosäätöjä, tarkastetaan vauvan tarjontaa ja annan neuvoja hyvän tarjonnan edistämiseen, tarvittaessa perätilassa oleilevan vauvan kääntymisen tukemiseen.

Lisäksi pohditaan valmistautumista postpartumiin ja imetykseen. Toivon, että tämän käynnin jälkeen oma mieli alkaisi jo rauhoittua ja syventyä uuden ihmisen saapumiseen ja koitan tukea siinä antamalla mukaan tehtäviä ja harjoituksia, mm. Camilla Patjasin ja Anna-Riitta Kässin yhteistyöntä suunnittelemat Synnytysaffirmaatio-värityskuvat. 

99 euroa

(Vastaanoton kesto 60 min)


SIVUTASKUN NEUVOLAPAKETTI 

Neuvolapaketti sisältää kolme edellämainittua käyntiä: Ensikäynnin, 22/154 -käynnin sekä Loppuraskauden käynnin. Pakettiin voi itse lisätä haluamansa määrän muita käyntejä, osan neuvolakäynneistä voi yhdistää myös ultraäänikäynteihin. Pakettiin sisältyy lisäksi Synnytyskeskustelupuhelu etänä synnytyksen jälkeen. 

Paketti maksetaan Ensikäynnin yhteydessä osittain ja kahdella vastaanottokäynnillä puolet jäljellä olevasta summasta tai sopimuksen mukaan. Keskenmenon tai muun ongelman kohdatessa käyntejä voidaan räätälöidä uudelleen käytettäväksi noin vuoden sisällä Ensikäynnistä. 

299 euroa

(Sisältää: Ensikäynti 129 e, 20/154-käynti 69 e, Loppuraskaus 99 e sekä synnytyskeskustelu etänä 49 e)NEUVOLARUTIINIT

Neuvolarutiinit tarkoittavat jokaisella neuvolakäynnillä katsottavia, yhdessä sovittuja tutkimuksia. Koko raskauden ajan niihin kuuluvat mm. verenpaine, virtsan seulonta ja vauvan sydänäänet. Vaa´alla saa halutessaan käydä ja raskauden puolivälin jälkeen mitataan kohdun kasvua SF-mitan muodossa. Lisäksi kullakin käynnillä puhutaan tällä hetkellä mietityttävistä asioista. 

Näitä käyntejä voi varata Sivutaskun neuvolapakettiin haluamansa määrän. Suurin osa ensimmäistä vauvaa odottajista käy neuvolassa 8-10 kertaa, uudelleensynnyttäjät vähemmän. Ehdotan edellisellä käynnillä seuraavan ajankohtaa, mutta päätös varata aika jää Sinulle. Neuvolakäynnin voi varata myös yksittäisenä. 

69 euroa

(Vastaanoton kesto 45 min)SYNNYTYSVALMENNUS

Suosittelen kaikille Sivutaskun synnytystä Tyksissä suunnitteleville asiakkaille osallistumaan heidän maksuttomaan synnytysvalmennukseensa raskausviikolla 34. Sen lisäksi kannustan varaamaan valmennuskäynnin täältä sen jälkeen, jolloin voidaan vielä rauhassa tarkentaa omia ajatuksia synnytyksestä. Pyrin antamaan lisätiedon lisäksi käytännön vinkkejä sekä synnyttäjälle että synnytyskumppanille. Harjoitellaan ja hengitellään, käydään läpi omia toiveita ja odotuksiakin,

Neuvolan asiakkaat saavat synnytyksen valmistautumiseen liittyen materiaalia edellisellä neuvolakäynnillä kotiin pohdittavaksi. Muille lähetän materiaalin hyvissä ajoin ennen käyntiä. 

99 euroa

(Vastaanoton kesto 60 min)ULTRAÄÄNI NEUVOLASSA

Kaikkiin neuvolakäynteihin voi valita lisäpalveluna ultraäänen ja tottakai päinvastoin ultraäänikäynnillä voidaan katsoa neuvolarutiineja. Valitsethan haluamasi palvelut ajanvarauksen yhteydessä. 

Ensitreffit-alkuraskauden uä Ensikäynnin yhteydessä 49 euroa.

Pikainen kurkistus-uä neuvolakäynnin yhteydessä 49 euroa.

Loppuraskauden uä neuvolakäynnin yhteydessä 49 euroa.

Neuvolarutiinit Pidempi ihastelu -uä:n yhteydessä 39 euroa.