Odottajan sivutasku

Kätilön vastaanotto ja -valmennuspalvelut avautuvat heinä-elokuussa 2021. Seuraa instatiliäni @neuvolansivutasku ja Facebookissa @Neuvolansivutasku . Ilmoittelen siellä ajanvarauksen avaamisesta! 

KÄTILÖN VASTAANOTTO

Kätilön vastaanotolla tarjoan raskauden seurantaa äitiysneuvolan tapaan. Neuvolaseuranta räätälöidään aina jokaisen perheen tarpeita kuunnellen missä vaiheessa raskautta tahansa. Valitettavasti ihan täydellistä neuvolapakettia verinäytteineen ja sikiöseulontoineen en ainakaan heti alkuun pysty tarjoamaan, vaan suosittelen käyttämään Sivutaskua oman kotikunnan neuvolapalvelun lisänä. Voit korvata Sivutaskussa tavallisia neuvolan kontrollikäyntejä vaikka useammankin tai tulla kertaalleen pohtimaan yhdessä jotain tiettyä asiaa, kuten raskausdiabetestä, sikiöseulontoihin liittyviä kysymyksiä tai muita mielen päällä olevia raskauteen liittyviä huoliasi. Sivutaskussa on käytössä Ipanan sähköinen neuvolakortti.

Hinta xxe / tunti,


Synnytys jännittää varmasti ihan jokaista tulevaa äitiä riippumatta siitä, onko syntyvä pienokainen esikoinen tai jo suuremman sisarussarjan kuopus. Jos koet, että jännityksen ja jopa pelon tunne vaivaa päivittäin tai häiritsee odotusajasta nauttimista, kannattaa hakeutua keskustelemaan siitä. Usein asioiden ääneen pohtiminen auttaa jäsentämään niitä ja niiden prosessointi vaikuttaa ihan synnytykseen ja vuorovaikutukseen vastasyntyneen kanssa.

Synnytykseen liittyvästä pelosta voi tulla keskustelemaan missä vaiheessa raskautta tahansa. Joskus tarve keskustelulle on kuitenkin heti raskaustestin plussattua tai ennen raskauttakin. Keskustelut voidaan sitoa ultraäänikäyntiin tai voimme lähteä ulkoilemaan, jos keskustelu soljuu siten luontevammin kuin vastaanotolla istuskellessa. Juttusille voi tietysti tulla joko yksin, kumppanin tai vaikka doulan kanssa.

Hinta xxe / tunti,

Ultraäänitutkimuksen yhteydessä yhteensä xxe / 90min sisältäen "pikaiset kuulumiset"- ultraäänitutkimuksen. 


Minua voi tietysti tulla vain moikkaamaan vastaanotolle maksutta, jolloin sinulla on ehkä helpompaa arvioida lähdetäänkö raskausmatkalle yhdessä. Ole yhteydessä etukäteen joko sähköpostilla tai viestillä!

SYNNYTYKSEEN VALMISTAUTUMINEN

Jokaisella on yksilölliset ajatukset, toiveet ja ihan fyysisetkin tiedot synnytyksestä. Ehkä olet osallistunut neuvolan tai synnytyssairaalan synnytysvalmennukseen, ehkä tulet netin syvimmätkin syöverit kolunneena tai ehkä ihan puhtaalta pöydältä aloittaen. Ehkä sinulla on jo yksi tai useampi synnytyskokemus, ehkä synnytyskumppanisi tai puolisosi on ensimmäistä kertaa tulossa synnyttämään tai kerta on teille ensimmäinen yhteinen.

Sivutaskun valmennuksessa lähdetään liikkeelle siitä millainen synnytys sinulla tai teillä on toiveena. Valmennuksessa käydään läpi se mitä kehossa synnytyksen aikana tapahtuu, mitkä ovat synnytyksen vaiheet ja mitä ne käytännössä tarkoittavat, millaisia ovat lääkkeettömät ja lääkkeelliset kivunlievitysmenetelmät, mitä tarkoittaa synnytystoimenpide, mitä tapahtuu vauvan synnyttyä, entä ensipäivinä. Valmennus ei ole ollenkaan poissuljettu, vaikka tietäisit jo raskausaikana, että pikkuisesi tulee syntymään keisarileikkauksella. Tällöin keskitytään sektioon ja siitä toipumiseen. 

Valmennuksessa kirjataan synnytyssuunnitelma tai synnytystoiveet, ihan miten sitä itse haluatkaan kutsua. Synnytyssuunnitelma kokoaa omat ajatuksesi hyvästä synnytyksestä ja toimii halutessasi myös kirjeenä sinua hoitavalle kätilölle. En haluaisi ajatella, että synnytyssuunnitelma on ehdoton hoitotahto, vaan enemmän suuntaviivat siitä miten toivot sinut ja synnytyskumppanisi kohdattavan, miten toivoisit, että supistuskipuun suhtaudutaan ja mitkä ovat teille yleensä tärkeitä asioita esimerkiksi vastasyntyneeseen liittyen. Kirjauksen voit halutessasi ottaa mukaan synnyttämään lähtiessäsi.

 Valmennuksen hinta määräytyy käyntien mukaan. Ihannetapauksessa ensimmäisellä kerralla keskustellaan ja aloitetaan suunnitelmaa, toisella kerralla käydään se vielä läpi ja puhutaan niistä ajatuksista ja kysymyksistä, joita ensimmäisestä kerrasta nousi. 

Kahden käynnin paketti 90min + 90min yhteensä xxe

Kahden käynnin paketti kuten yllä + loppuraskauden ultraääni yhteensä xxe

Kahden käynnin paketti kuten yllä + imetysvalmennus 90min  yhteensä xxe

Lisäkäynnit xxe / tunti  

IMETYKSEEN VALMISTAUTUMINEN

Ihan tutkitusti imetystä edistää se, että siihen on jo odotusaikana valmistautunut. Paras tapa valmistautua on hankkia tietoa imetyksestä, jotta tiedät mikä on normaalia, tiedät mitä asioita imetystaipaleella on ehkä odotettavissa ja ennen kaikkea tiedät mistä saat apua, jos sitä tarvitset. 

Ihanteellista olisi, että imetyksessä olisi tukihenkilö ihan siellä omassa taloudessa, mummolassa tai naapurissa, edes puhelin soiton päässä Imetyksessä siitä on nimittäin tarvitaan: tukea, tsempparia, auttajaa, vesilasin kantajaakin. Ja olisi hyvä, että sillä tärkeimmällä tukihenkilöllä olisi samat tiedot ja suositukset kuin imettäjälläkin. Ne nimittäin ovat vuosien varrella muuttuneet. Tämä valmistautumisvalmennus onkin tarkoitettu aika kahdelle, oli se sitten puoliso, anoppi, ystävä tai muu luottohenkilö, jonka kanssa voit valmennuksen jälkeen keskustella, miettiä mikä on teidän juttunne ja ennen kaikkea, että tukihenkilöllä samat lähtökohdat kuin imettäjälläkin. 

Valmennuksessa käydään läpi imetyksen fysiologiaa eli miten keho toimii, opitaan käytännön imetysasioita, asentojakin. Lisäksi saat tietoa vauvan nälkäviesteistä, maidon riittävyyden varmistamisesta, lisämaidoista ja lypsyistä. Halutessasi saat myös tietoa osittaisesta imetyksestä ja pulloruokailusta. Vastaanotolla on myös paljon imetysapuvälineitä, joihin saa tutustua. Voimme myös pohtia mitä tarvikkeita onnistuneeseen imettämiseen oikeasti tarvitsee jo raskausaikana hankkia (vastaus: ei mitään, mutta joku pieni juttu voi sitä toki helpottaa). Lisäksi saat mukaasi Neuvolan Sivutaskun imetyksen odottajan oppaan. 

Ps. Imetysvalmennuksen voi yhdistää synnytysvalmennuspakettiin, jolloin valmennuksen saa hiukan edullisemmin. Lisäksi pakettivaihtoehtona imetysvalmennus ja kotikäynti, jossa voin tulla vauvan synnyttyä käymään teillä kotona ja katsotaan tällöin yhdessä imetysasioita vielä käytännössä. 

Hinta xxe/ 90 min

Synnytysvalmennuspaketin yhteydessä + xxe

Imetysvalmennus ja kotikäynti (90min) toiveenne mukaan kotiuduttuanne yht. xxe