Odottajan sivutasku


KÄTILÖN VASTAANOTTO

Kätilön vastaanotolla tarjoan raskauden seurantaa äitiysneuvolan tapaan. Neuvolaseuranta räätälöidään aina jokaisen perheen tarpeita kuunnellen missä vaiheessa raskautta tahansa ja se voi sisältää niin monta käyntiä kuin on tarpeen.

Sivutasku on parhaimmillaan oman julkisen neuvolapalvelun kanssa silloin kun kaipaat lisäseurantaa tai haluat vaikka keskustella jotain erityisestä mieltä askarruttavasta asiasta, on se sitten raskausdiabetes, sikiöseulonnat tai synnytykseen valmistautuminen. Joskus aikaisemman synnytyksen läpikäyminen ennen seuraavaa auttaa valmistautumisessa, joskus kokonaan ennen uutta raskautta. Toki Sivutaskun neuvola voi toimia ainoana omana äitiysneuvolanasi, jos niin toivot. Täällä on sama kätilö jokaisella käynnillä. Tästä klikkaamalla saa vielä lisätietoa käynneistä hintoineen. 

Sivutaskussa on käytössä Ipanan sähköinen neuvolakortti. Huomaathan, että kaikki suositeltavat laboratoritutkimukset ja neuvolalääkärikäynnit eivät ole suoraan Sivutaskun kautta mahdollisia, mutta halutessasi neuvon niissä. 

Raskaustodistuksen saat rv 22+0 jälkeen tavallisella vastaanottoajalla. 

Ultraäänitutkimukset eivät kuulu neuvolapalveluihin eivätkä ole siten pakollisia raskaustodistustakaan varten.


KUN PELOTTAA

Synnytys jännittää varmasti ihan jokaista tulevaa äitiä riippumatta siitä, onko syntyvä pienokainen esikoinen tai jo suuremman sisarussarjan kuopus. 

Jos koet, että jännityksen ja jopa pelon tunne vaivaa päivittäin tai häiritsee odotusajasta nauttimista, kannattaa hakeutua keskustelemaan siitä. Usein asioiden ääneen pohtiminen auttaa jäsentämään niitä ja niiden prosessointi vaikuttaa ihan synnytykseen ja vuorovaikutukseen vastasyntyneen kanssa.

Synnytykseen liittyvästä pelosta voi tulla juttelemaan missä vaiheessa raskautta tahansa. Joskus tarve keskustelulle on kuitenkin heti raskaustestin plussattua tai ennen raskauttakin. Neuvolan Sivutasku on puolueeton keskustelukumppani enkä ota kantaa synnytystapaan. Tavoitteena on auttaa ja tukea jännityksessä, olla korvana ja olkapäänä sekä apuna omien toiveiden ja tunteiden kirkastamisessa. Juttusille voi tietysti tulla joko yksin, kumppanin tai vaikka doulan kanssa.

Hinta 99 € / käynti
Käynnin kesto noin 90 min


KÄTILÖN ULTRAÄÄNITUTKIMUKSET

Ultraäänitutkimukseen olet tervetullut raskausviikon 7+0 jälkeen aina loppuraskauteen saakka juuri sen oman tarpeesi ja toiveesi mukaan. Kätilönä tekemäni ultraäänet ovat luonteeltaan vuorovaikutusta tukevia, henkisen tuen lähteitä odotusajalle. Toki ilman suurempia huoliakaan on ihana nähdä vauvan kasvavan, liikkuvan ja muuttuvan viikko viikolta itsensä näköiseksi ja oloiseksi tyypiksi. Tästä löydät vielä tarkempaa tietoa ultraäänitutkimuksista Sivutaskussa. 

Lääketieteellisien ongelmien ja murheiden kanssa kannattaa kääntyä joko neuvolalääkärin tai oman gynekologin puoleen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jos sinulla on ollut raskaudessa poikkeavaa vuotoa tai kipuja, en voi alkuraskauden ultraa täällä Sivutaskussa katsoa.