Odottajan sivutasku


KÄTILÖN VASTAANOTTO

Kätilön vastaanotolla tarjoan raskauden seurantaa äitiysneuvolan tapaan. Neuvolaseuranta räätälöidään aina jokaisen perheen tarpeita kuunnellen missä vaiheessa raskautta tahansa ja se voi sisältää niin monta käyntiä kuin on tarpeen. Joskus vain yhden! 

Sivutasku on parhaimmillaan oman kotikunnan neuvolapalvelun kanssa silloin kun kaipaat lisäseurantaa tai haluat vaikka keskustella jotain erityisestä mieltä askarruttavasta asiasta, on se sitten raskausdiabetes, sikiöseulonnat tai synnytykseen valmistautuminen. Joskus aikaisemman synnytyksen läpikäyminen ennen seuraavaa auttaa valmistautumisessa, joskus jopa ennen uutta raskautta. 

Sivutaskussa on käytössä Ipanan sähköinen neuvolakortti. Huomaathan, että kaikki laboratoritutkimukset, mahdolliset sikiöseulonnat ja neuvolalääkärikäynnit eivät ole Sivutaskun kautta mahdollisia, mutta halutessasi neuvon niissä. 

Raskaustodistuksen saat rv 22+0 jälkeen tavallisella vastaanottoajalla. 

Ultraäänitutkimukset eivät kuulu neuvolapalveluihin eivätkä ole siten pakollisia raskaustodistustakaan varten.

Hinta 59 € / käynti
Käynnin kesto noin 45 min. 


KUN PELOTTAA

Synnytys jännittää varmasti ihan jokaista tulevaa äitiä riippumatta siitä, onko syntyvä pienokainen esikoinen tai jo suuremman sisarussarjan kuopus. 

Jos koet, että jännityksen ja jopa pelon tunne vaivaa päivittäin tai häiritsee odotusajasta nauttimista, kannattaa hakeutua keskustelemaan siitä. Usein asioiden ääneen pohtiminen auttaa jäsentämään niitä ja niiden prosessointi vaikuttaa ihan synnytykseen ja vuorovaikutukseen vastasyntyneen kanssa.

Synnytykseen liittyvästä pelosta voi tulla juttelemaan missä vaiheessa raskautta tahansa. Joskus tarve keskustelulle on kuitenkin heti raskaustestin plussattua tai ennen raskauttakin. Neuvolan Sivutasku on puolueeton keskustelukumppani enkä ota kantaa synnytystapaan. Tavoitteena on auttaa ja tukea jännityksessä, olla korvana ja olkapäänä sekä apuna omien toiveiden ja tunteiden kirkastamisessa. Juttusille voi tietysti tulla joko yksin, kumppanin tai vaikka doulan kanssa.

Hinta 59 € / käynti
Käynnin kesto noin 45 min

Sivutaskun tiloista löydät koulutetun doulan Susannen palvelut raskaushieronnasta ja synnytyksen käynnistymistä stimuloivasta hieronnasta aina synnytyksen aikaiseen tukeen. Susannen löydät Hento Doula- ja perhepalvelut nimellä instasta ja facebookista.