Odottajan sivutasku

IMETYKSEEN VALMISTAUTUMINEN

Ihan tutkitusti imetystä edistää se, että siihen on jo odotusaikana valmistautunut. Paras tapa valmistautua on hankkia tietoa imetyksestä, jotta tiedät mikä on normaalia, tiedät mitä asioita imetystaipaleella on ehkä odotettavissa ja ennen kaikkea tiedät mistä saat apua, jos sitä tarvitset. 

Ihanteellista olisi, että imetyksessä olisi tukihenkilö ihan siellä omassa taloudessa, mummolassa tai naapurissa, edes puhelin soiton päässä Imetyksessä siitä on nimittäin tarvitaan: tukea, tsempparia, auttajaa, vesilasin kantajaakin. Ja olisi hyvä, että sillä tärkeimmällä tukihenkilöllä olisi samat tiedot ja suositukset kuin imettäjälläkin. Ne nimittäin ovat vuosien varrella muuttuneet. Tämä valmistautumisvalmennus onkin tarkoitettu aika kahdelle, oli se sitten puoliso, anoppi, ystävä tai muu luottohenkilö, jonka kanssa voit valmennuksen jälkeen keskustella, miettiä mikä on teidän juttunne ja ennen kaikkea, että tukihenkilöllä samat lähtökohdat kuin imettäjälläkin. 

Valmennuksessa käydään läpi imetyksen fysiologiaa eli miten keho toimii, opitaan käytännön imetysasioita, asentojakin. Lisäksi saat tietoa vauvan nälkäviesteistä, maidon riittävyyden varmistamisesta, lisämaidoista ja lypsyistä. Halutessasi saat myös tietoa osittaisesta imetyksestä ja pulloruokailusta. Vastaanotolla on myös paljon imetysapuvälineitä, joihin saa tutustua. Voimme myös pohtia mitä tarvikkeita onnistuneeseen imettämiseen oikeasti tarvitsee jo raskausaikana hankkia (vastaus: ei mitään, mutta joku pieni juttu voi sitä toki helpottaa). Lisäksi saat mukaasi Neuvolan Sivutaskun imetyksen odottajan oppaan. 


Hinta 119e
Käynnin kesto noin 90-120 min

Kahdelle odottajalle tukihenkilöineen
119e /90-120min + toinen opas 15€ KÄTILÖN VASTAANOTTO

Kätilön vastaanotolla tarjoan raskauden seurantaa äitiysneuvolan tapaan. Neuvolaseuranta räätälöidään aina jokaisen perheen tarpeita kuunnellen missä vaiheessa raskautta tahansa ja se voi sisältää niin monta käyntiä kuin on tarpeen. Joskus vain yhden! 

Sivutasku on parhaimmillaan oman kotikunnan neuvolapalvelun kanssa silloin kun kaipaat lisäseurantaa tai haluat vaikka keskustella jotain erityisestä mieltä askarruttavasta asiasta, on se sitten raskausdiabetes, sikiöseulonnat tai synnytykseen valmistautuminen. Joskus aikaisemman synnytyksen läpikäyminen ennen seuraavaa auttaa valmistautumisessa, joskus jopa ennen uutta raskautta. 

Sivutaskussa on käytössä Ipanan sähköinen neuvolakortti. Huomaathan, että laboratoritutkimukset, mahdolliset sikiöseulonnat ja neuvolalääkärikäynnit eivät ole Sivutaskun kautta mahdollisia. 

Hinta 59 € / käynti
Käynnin kesto noin 45 min. 


KUN PELOTTAA

Synnytys jännittää varmasti ihan jokaista tulevaa äitiä riippumatta siitä, onko syntyvä pienokainen esikoinen tai jo suuremman sisarussarjan kuopus. 

Jos koet, että jännityksen ja jopa pelon tunne vaivaa päivittäin tai häiritsee odotusajasta nauttimista, kannattaa hakeutua keskustelemaan siitä. Usein asioiden ääneen pohtiminen auttaa jäsentämään niitä ja niiden prosessointi vaikuttaa ihan synnytykseen ja vuorovaikutukseen vastasyntyneen kanssa.

Synnytykseen liittyvästä pelosta voi tulla juttelemaan missä vaiheessa raskautta tahansa. Joskus tarve keskustelulle on kuitenkin heti raskaustestin plussattua tai ennen raskauttakin. Neuvolan Sivutasku on puolueeton keskustelukumppani enkä ota kantaa synnytystapaan. Tavoitteena on auttaa ja tukea jännityksessä, olla korvana ja olkapäänä sekä apuna omien toiveiden ja tunteiden kirkastamisessa. Juttusille voi tietysti tulla joko yksin, kumppanin tai vaikka doulan kanssa.

Hinta 59 € / käynti
Käynnin kesto noin 45 min