Vauvaperheen sivutasku

IMETYSOHJAUS JA -APU

Todella moni äiti tarvitsee apua imetyksen käynnistymiseen, minäkin neljännen vauvani kanssa. Ehkä rinnanpäät ovat kipeät, mietit maidon riittävyyttä, vauvan imuotetta, omaa asentoasi. Ehkä maito nousi kunnolla vasta sairaalasta kotiutumisen jälkeen tai koet, että imetysolosuhteet ovat kotona niin erilaiset, että sairaalassa annetut ohjeet eivät vastaakaan arkea. Ehkä vauva on saanut sairaalassa lisämaitoja ja pohdit miten jatkaa imetystä. Joskus ei tarvitse olla edes mitään erityistä ongelmaa, vaan kaipaisi siihen jonkun sanomaan, että hyvin menee! 

Imetyshaasteiden edessä kannattaa pyytää apua sillä hetkellä kuin sitä ensimmäisen kerran miettii. Pyrin järjestämään imetysapukäynnin mahdollisimman nopeasti, jopa samana tai seuraavana päivänä yhteydenottosi jälkeen. Tiedän, että tässä kohtaa odottavan aika on kovin pitkä. Matkassani on myös pienen kaupan valikoima erilaisia hyväksi todettuja apuvälineitä, joita voit kokeilla ja halutessasi ostaa omaksi. Lisäksi mukanani on aina vauvan vaaka.  

Hinta 80 e/ tunti, seuraavat 25e/ 30 min

Tunnin hintaan sisältyy tilanteen kartoituspuhelu ennen tapaamista sekä tarvittaessa yksilölliset kirjalliset ohjeen käynnin jälkeen.

ITKUISEN VAUVAN RAUHOITTELUNEUVONTA 

Vauvat itkevät väsymystä, nälkää, vatsavaivojaan, sylin kaipuuta tai ihan tylsyyttään. Tietysti näiden lisäksi kipeä vauva itkee, märkä vaippa voi harmittaa tai asento voi olla vauvalle huono. Vauvan itkuun liitetään helposti koliikki, joka tarkoittaa lapsen selittämätöntä runsasta itkuisuutta noin kahden - neljän kuukauden ikäisenä. Vanhojen kriteereiden mukaan koliikkivauvaksi määriteltävä pienokainen itkee kolme tuntia vuorokaudessa, kolmena päivänä viikossa vähintään kolmen viikon ajan. 

Mutta myös ihan tavalliset, terveet vauvat itkevät. Itkuisuus alkaa usein lisääntymään reilun kahden viikon iässä, on runsaimmillaan toisen elinkuukauden aikana ja alkaa siitä pikkuhiljaa rauhoittumaan. Siis ilman koliikkia, ihan terveillä vauvoilla ja se on täysin normaalia. Mutta vanhemmille se ei normaaliudestaan huolimatta ole tietenkään ihan ookoo eikä sen kuulukaan olla. Tottakai vanhemmat haluavat, että vauvalla olisi mahdollisimman  hyvä olla ja joskus tuntuu, että voisi seistä vaikka päällän, jotta itku loppuisi. 

Itku on usein vauvan viesteistä se "viimeinen kutsu", jolla hän ilmoittaa toiveistaan. Rauhoitteluneuvonnassa opetellaan lukemaan vauvan viestejä ennen itkua ja harjoitellaan Happiest Baby-menetelmää, jos niistä löytyisi apu itkuisiin iltoihin. Tässä neuvonnassa voidaan miettiä hiukan myös vauvan nukkumistakin, sitä mikä on normaalia ja miten sitä normaalia voisi tukea.

Joskus kantoliinasta tai -repusta voi saada apua. Sivutaskussa on muutama trikooliina ja kantoreppuja (Manduca, Tula FTG ja Explorer), joita vuokraan edullisesti asiakkailleni lyhytaikaiseen käyttöön. Luonnollisesti neuvon ja autan käytössä.

Hinta 100 e/ tunti,
seuraavat 25e/ 30 min.

Ja hei, tietty nämä kaksi palvelua voidaan yhdistää samalle käynnille. 

Laskutus menee aina ajan eikä aiheen mukaan!